Cele mai misterioase 10 locuri de pe Terra

10. Ochiul Saharei – Mauritania

De-a lungul timpului acest loc a fascinant sute de cercetători din întreaga lume. Locul, aşa cum îl vedem noi astăzi, a fost pentru prima dată descoperit de către cosmonauţi, care au surprins imagini din spaţiu. Iniţial s-a crezut că zona s-a format în urma impactului cu un meteorit, mai ales din cauza dimensiunilor sale, peste 50 km în diametru, dar ulterior, după cercetări amănunţite, s-a descoperit că locul s-a format în urma unui fenomen natural, şi anume de ridicare muntoasă în dom afectat de eroziunea eoliana.

9. Socotra – Oceanul Indian

Arhipelagul Socotra este situat undeva în oceanul Indian, între Capul Horn şi Peninsula Arabică. Locul este ciudat din cauza peisajului care seamănă mai mult cu zone de pe Marte decât de pe Pământ. Aici trăiesc o grămadă de specii de arbori cu înfăţisări foarte bizare care nu se mai găsesc nicăieri în lume.

Socotra

8. Muntele Roraima – Venezuela, Brazilia, Guyana

Aflat la graniţa a trei ţări latine, muntele este un mister în sine care atrage milioane de turişti în fiecare an. Tocmai forma sa dreptunghiulară este cea care naşte misterul acestui loc. Muntele pare “pus” deasupra altui munte care se află la baza acestuia.

Roraima

7. Râul Tinto – Spania

Râul Tinto izvorăşte din Munţii Sierra Morena din Andaluzia, Spania şi se varsă în sud-vestul ţării, undeva lângă Huelva, în golful Cadiz. Cercetătorii de la NASA au descoperit că râul poate semăna foarte mult cu apele subterane de pe Marte, având aproximativ acelaşi PH. Din cauza cantităţii mari de fier care se găseşte în apă, râul are o culoare cărămizie.

Tinto

6. Gheizerul Fly Gerlach – SUA

Gheizerul din Nevada fascinează oamenii de ştiinţă pentru că are un “comportament ciudat”. Faţă de orice alt gheizer din zonă, aceasta este singurul care este în permanentă exapansiune. Trecând de acest fapt “Fly Gerlach” are un aspect “extraterestru”.

nevada

5. Aurora Boreală – Polul Nord

Cei care locuiesc la Polul Nord numesc acest fenomen “dansul spiritelor”. Fenomenul se produce prin ionizarea oxigenului (culoarea verde sau roşu închis) şi azotului (culoarea albastru sau roşu) în ionosferă, la aproximativ 80 de kilometri altitudine.

aurora boreala

4. Insula Rotorua – Noua Zeelandă

Insula este cunoscută pentru piscinele geotermale naturale care s-au format aici de-a lungul timpului. Ciudat este peisajul care, din cauza sulfului, a colorat apa în galben şi i-a dat un aspect lăptos.

Rotorua

3. Valul de piatră – SUA

Desprins parca din filmele SF, peisajul din platoul Colorado este foarte spectaculos. Din cauza vântului, rocile au fost modelate având aspectul unor valuri.rock wave

2. Piscinele de la Cuzco – Peru

În Valea Sacră a Incaşilor, Peru, la 40 de kilometri de Cuzco, un peisaj parcă copiat de pe altă planetă apare în faţa oricărui  trecător. Într-o fostă mină de sare s-au format piscine micuţe cu apă. În tot complexul minier există aproximativ 1000 de astfel de piscine, iar într-o zi însorită piesajul este absolut uluitor.

Cuzco1. Lacul de foc – Etiopia

Lacul de foc din Vulcanul Erta Ale din Etiopia pare desprins din peisajele mitologice cu centauri. Locul este un adevărat infern. Dacă vrei să cunoşti o faţă nevăzută a iadului aceasta este una dintre ele. Vulcanul este activ şi are o înalţime de 614 metri.

Erta Ale

Sursa: debarbati.ro