Cele mai periculoase 10 drumuri din lume

1. Drumul Morţii: La Paz – Yungas

La Paz Yungas

Este un un drum de aproximativ 65 de kilometri, care face legătura între capitala boliviană La Paz şi regiunea Yungas. Anual, între 200 şi 300 de persoane îşi pierd viaţa pe această porţiune de drum cu viraje extrem de periculoase.

2. Tunelul Guoliang: China

Guoliang China

Este suficient să priveşti fotografia ca să-ţi dai seama de ce acest drum a fost desemnat al doilea cel mai periculos drum din lume. Practic, este vorba de un tunel săpat în stâncă, lung de 1.200 de metri. Tunelul are 5 metri înalţime şi 4 metri lăţime şi are o vizibilitate redusă.

3. Ruta 5: Arica – Iquique, Chile

Arica - Iquique

Un drum proiectat ca să fie periculos, cu văi foarte abrute.

4. Drumul siberian spre Yakutsk, Rusia

Moscova Yakutsk

Este drumul care face legătura între Moscova şi Yakutsk, dar numai partea siberiană se prezintă astfel. Iarna, care în aceasta regiune durează şi 10 luni, drumul este accesibil, dar când zăpezile se topesc poţi rămane blocat până la următorul îngheţ din cauza noroiului.

5. Autostrada Sichuan – Tibet, China

Sichuan Tibet China

Traversează 14 munţi, cu o altitudine cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de metri, zone în care se înregistrează frecvent avalanşe.

6. Autostrada James Dalton, Alaska

James Dalton Alaska

Este un drum comercial, acoperit cu pietriş, care traversează tundra. Dacă vrei să-l traversezi, trebuie să ai mai mult decât o roată de rezervă şi câteva parbrize. Companiile care închiriază maşini iţi interzic să le conduci pe acest traseu.

7. Drumul Patiopoulu – Perdikaki, Grecia

Patiopoulu Perdikaki Grecia

Drum în regiune muntoasă, foarte îngust, cu pante bruşte. În afara faptului că drumul în sine este foarte periculos, el este străbătut tot timpul de turme de animale.

8. Drumul Trollstingen, Norvegia

Trollstingen Norvegia

Este un Transfăgărăşan în versiune norvegiană. Serpentinele înguste îţi pun serios la încercare talentul de şofer. În plus, mai poţi fi furat de priveliştea încântătoare.

9. Drumul A682, Anglia

A682 Anglia

Cel mai prost drum din Marea Britanie. Este un drum foarte îngust, cu vizibilitate redusă, pe care au murit 100 de oameni în ultimii 10 ani. Drumul este frecventat de motociclişti.

10. Stelvio Pass, Italia

Selvio Pass Italia

Situat la graniţa cu Elveţia, este cel mai înalt drum din Italia.