Misterul pădurii Baciu

padurea baciu

În inima Ardealului, într-o zonă cu aparenţă atemporală, se găseşte, probabil, cel mai misterios loc din România. Multă cerneală a curs pe marginea subiectului pădurii Hoia-Baciu, la fel cum mulţi paşi ai curioşilor au străbătut această poartă între lumi, în speranţa surprinderii unei fărâme de paranormal. Unii dintre ei au avut într-adevăr parte de experienţe inexplicabile care provoacă fiori reci chiar şi celor curajoşi. Cercetătorii nu au încotro şi ridică neputincioşi din umeri, lăsând loc liber celor mai diverse speculaţii care înflăcărează imaginaţia amatorilor de fenomene paranormale.

Avertismente din vremea strămoşilor.

Pădurea Hoia-Baciu, este cu siguranţă cea mai faimoasă locaţie din România, unde au fost investigate şi analizate o serie de fenomene absolut inexplicabile. Zona în sine a devenit cu adevărat celebră pe mapamond abia în anul 1968, cu toate că localnicii ştiau de existenţa sa încă din cele mai vechi timpuri, ferindu-se de ea ca de un loc rău, unde se întamplă lucruri peste puterea de înţelegere a omului obişnuit. Toţi ştiau din moşi strămoşi că odată intraţi printre copacii al caror foşnet venea parcă din alta lume, toate spaimele subconştientului uman, prind brusc viaţă şi apar în calea celui îndeajuns de nesăbuit încât să se aventureze în acest loc . Din cele mai vechi timpuri, localnicii din jurul pădurii de la Hoia-Baciu au observat pe propria piele că odată ce au intrat în pădure pentru a tăia lemne, a cosi iarbă pentru animale sau a culege fructe de pădure sau ciuperci, ceva straniu se întampla cu absolut oricare dintre ei.

padurea baciu

Încă de la primii paşi printre copaci, sătenii se pomeneau asaltaţi de stări inexplicabile de greaţă, anxietate, senzaţii de vomă, dureri de cap şi chiar arsuri apărute pe piele. Multă vreme, pădurea Baciu din vestul oraşului Cluj-Napoca a rămas un subiect tabu, oamenii temându-se să aducă vorba despre un loc pe care în sinea lor îl credeau căzut sub un blestem greu, sau mai rău, însăşi sălaş al Necuratului. Cel care a întreprins o adevărată munca de pionierat la acea vreme în studiul fenomenelor paranormale din pădurea de stejari, a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993).

Profesorul Sift a fost atras de faima pădurii Baciu, intrigat fiind de poveştile şi întâmplările incredibile pe care le auzea de la localnici. În decada anilor 1950, a întreprins numeroase călătorii în pădure, observând la fiecare incursiune între copaci, o serie de umbre ciudate care îl insoţeau. Fire curajoasă, nu a abandonat cercetările, izbutind să fotografieze”umbrele”. Surprizele şi-au facut apariţia încă de la developarea cadrelor fotografice pe care se puteau observa, pe lângă”umbrele” în cauză, multe alte forme, lumini şi siluete pe care ochiul uman nu le putea vedea. Cercetările lui Sift au continuat până în pragul anilor 1960, când tot mai mulţi cercetători români i-au preluat studiile şi aveau să fie atraşi de explorarea pădurii Baciu.

OZN-uri în toată puterea cuvântului.

Pe data de 18 august 1968, tehnicianul-militar Emil Barnea în vârstă de 45 de ani, ignorând avertismentele sătenilor, se află în pădurea Baciu pentru a petrece un sfârşit de săptămână departe de stresul oraşului. Împreună cu el se aflau la acea dată, prietena sa, Zamfira Matea şi alţi doi prieteni de familie care au dorit să-şi păstreze anonimatul. În preajma orei 13.00, pe când se afla în căutarea unor lemne pentru foc, Emil Barnea s-a pomenit brusc strigat de prieteni. Întors în poiană, alături de prietenii săi, Emil Barnea a apucat să vadă ceea ce parea un OZN care survola la viteză mică pădurea Baciu, fără să scoată nici un sunet. Straniul aparat zburător a început să strălucească brusc, făcând în aer o manevră de răstunare. Fără veste, OZN-ul a accelerat spre cer într-o direcţie uşor oblică. Urmărindu-l prin vizorul aparatului foto, Emil Barnea a reuşit să-l mai surpindă în trei cadre. După developarea filmului, tehnicianul clujean a contemplat cu stupoare fotografiile a ceea ce peste ani specialiştii internaţionali ai fenomenologiei OZN aveau sa clasifice drept ” cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în România şi fără îndoială, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodată în lume”.

padurea baciu

Până la acest moment, Emil Barnea intrase deja în contact cu Florin Gheorghiţă şi Ion Hobana, probabil cei mai prestigioşi ufologi români, care i-au confirmat autenticitatea fotografiilor. După ce fotografiile au trecut şi de “filtrul” autorităţilor vremii, au fost preluate de Agerpres, agenţia naţională de presă, şi făcute publice inclusiv peste hotare. Celebritatea fotografiilor avea să atingă noi culmi în decursul anului 1977 când au fost prezentate de către profesorul C.S. Vonkeviziczky în cadrul Congresului Internaţional de Ozenologie din Acapulco. Fotografiile au fost preluate imediat de toate cărţile şi revistele din lumea întreagă, care vizează cazuistica OZN.

Pădurea Baciu continuă să fascineze, în special datorită relatărilor martorilor oculari care declarau că se pot observa fenomene din cele mai stranii precum senzaţii fizice inexplicabile, observaţii de lumini de forme şi culori diverse, umbre ciudate, voci şi chipuri umane. Zona devine în scurt timp celebră printre specialiştii în paranormal şi ezoterism din întreaga lume, echipe întregi de cercetători reputaţi din Germania, Franţa, Statele Unite şi Ungaria vizitând pădurea Baciu în plină perioadă comunistă, şi reuşind să prindă pe peliculă inexplicabilul de lângă noi…

Cu paranormalul la fotografiat…

Odată intrat în padurea Baciu, ai senzaţia foarte accentuată că eşti privit, că de undeva din spatele fiecărui copac, mii de fiinţe nevăzute te privesc atent ca pe unul care a nimerit pe tărâmul lor. Această senzaţie este prezentă la toţi cei care au păşit pragul straniei păduri. Vânători, turişti, oficialităţi, cercetători, copii, persoane cu capacitate paranormală sau simpli curioşi. Cercetătorul Adrian Pătruţ din Cluj-Napoca şi-a dedicat o bună parte din viaţă studierii şi investigării fenomenologiei paranormale din pădure, fiind în prezent considerat cea mai autorizată persoană în ceea ce priveşte misterul pădurii Baciu. Conform materialelor strânse de Adrian Pătruţ în zeci de ani de observaţii, apariţiile fac parte dintr-un spectru larg al manifestărilor paranormale, ceea ce face dificilă încadrarea lor într-un singur subgen sau capitol al fenomenologiei necunoscutului.

În primul rând, pădurea Baciu este faimoasă pentru apariţiile sale. Structuri imateriale sau materiale de forme diverse apar în faţa ochilor curioşilor, fie că este noapte sau miezul zilei. Majoritatea sunt invizibile pentru ochiul uman, fiind capturate însa de aparatele de filmat sau fotografiat. Unii ezoterişti consideră că sunt nimic altceva decât reprezentaţiile spiritelor care populează universurile paralele. Urmează la rând anomaliile magnetice, fluctuaţiile câmpului electromagnetic, emisiile infrasunet. Printre cele mai şocante manifestari, se numară şi urmele fără explicaţie care apar pe pământ, zăpadă sau iarbă, direct sub ochii privitorilor. Nici lumea vie nu a scăpat neafectată de misterele pădurii, efectele biologice manifestându-se asupra plantelor şi vegetaţiei care prezintă forme de deshidratare, arsuri şi necroze ale tulpinilor şi frunzelor din anumite zone ale pădurii.

padurea baciu
Oamenii care trec accidental prin dreptul zonelor active (considerate de iniţiaţi ca fiind adevărate porţi de trecere în alte planuri) se pomenesc cu arsuri de piele, roşeaţă, iritaţii, dureri de cap, senzaţie amplificată de sete, anxietate, stări de leşin. Cele mai tipice apariţii sunt cele care se profilează pe cerul de deasupra pădurii. Din senin, apar pe cer, în zbor, figuri geometrice sub formă de piramide, sfere, cilindri, conuri, cuburi. Aceste forme geometrice care nu ar avea ce caută pe cer în mod obişnuit, au fost fotografiate şi filmate de sute de ori. Cele mai spectaculoase sunt cele cu formă de OZN, pre-OZN sau qvasi-OZN. Pădurea este celebră şi datorită faptului că între hotarele sale, OZN-urile invizibile pentru ochiul uman, dar care pot fi fotografiate, sunt mai numeroase decât OZN-urile vizibile cu ochiul liber.

Nicăieri pe Terra nu a mai fost identificată o locaţie cu aceste caracteristici. Apariţiile care produc cele mai mai mari temeri curioşilor sunt cele umanoide. Pare că peste tot în pădure există capete umane care pândesc din invizibil. La fel ca în cazul OZN-urilor, marea lor majoritatea au fost observate în fotografii. Mulţi turişti care făceau poze de familie au căzut pradă groazei când le-au developat şi au observat că nu erau singuri în pădure, zeci de capete înghesuindu-se uneori în fotografii. Pentru un plus de macabru, au fost identificate în fotografii inclusiv figuri ale unor persoane decedate. Un alt aspect care merită menţionat, este cel legat de stările tranzitorii între radiaţiile gama şi beta, amplificate de distorsiunile magnetice asociate deseori cu apariţia unor siluete umanoide translucide, de culoare albă.

Poarta spre alte lumi

În anul 1993, cercetătorul Adrian Pătruţ a identificat în pădurea Baciu o zonă aparte pe care a denumit-o “Punctul 3 social activ”. Zona cu pricina pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele paranormale observate în inima Ardealului. Cercetările de până în prezent au dus la stabilirea urmatoarelor concluzii :

  • Fenomenele din pădurea Hoia-Baciu sunt în mod general discrete dar continue în timp.
  • Pădurea în sine, oferă mai multe date cercetătorilor decât amatorilor de spiritism.
  • Fenomenele sunt în mod clar evidente, fiind necontestate chiar şi de cei mai sceptici oameni de ştiinţă.
  • Se pare că există o legătură între prezenţa în pădure a persoanelor cu capacitate de medium şi apariţia fenomenelor misterioase.

Frecvenţa fenomenelor paranormale este una fluctuantă, cauzele fluctuaţiilor nefiind descoperite în totalitate. Există, de asemenea, un consens general în rândul specialiştilor în parapsihologie, conform căruia pădurea Hoia-Baciu este o “poartă” interdimensională prin care spiritele, fie ele ale celor decedaţi recent sau încă neîncarnaţi, pot intra în dimensiunea material-fizică a planetei Terra. Iniţiaţii în ştiinţele ezoterice susţin însă că pădurea Hoia-Baciu ar fi un portal între planul astral şi cel teluric, zonă intermediară similară cumva Purgatoriului lui Dante, unde sufletele decedaţilor aşteaptă timp de 40 de zile, în care li se hotărăşte soarta şi le se judecă faptele…

Fenomenele înregistrate în Pădurea Baciu nu sunt singulare pe mapamond. Harta locurilor de pe Terra care conţin zone cu fenomene asemănătoare, cuprinde şi Deşertul Mojave şi Golful Breeze din Statele Unite, La Spezia-Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Belo Horizonte din Brazilia, Muntele Kailasa din Tibet. Cu toate acestea, pădurea Hoia-Baciu este considerată de toţi marii parapsihologi , drept cel mai important areal al manifestării fenomenelor parapsihologice de pe întreaga planetă.

Sursa: descopera.ro