Topul celor mai spectatuloase cascade din România

1. Cascada Bigăr

cascada bigar

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din ţara noastră. Cei de la The World Geography au fost atât de impresionaţi de micuţa cascadă românească, încât au plasat-o în fruntea topului cascadelor unice în lume. Cascada se afla in Caraş Severin.

2. Cascada Duruitoarea

cascada duruitoarea

O vom găsi în Masivul Ceahlău, judeţul Neamţ, la o altitudine de 1.021 m. A primit această denumire tocmai pentru că…“duruie”, adică face mult zgomot prin căderea ei.

3. Cascada Caraiman

cascada caraiman

Cascada Caraiman curge pe Valea Jepilor, şi de aici putem porni spre Cabana Caraiman (2.025 m) şi Crucea Eroilor de pe Caraiman. După cum se poate observa în poză, cascada este de o frumuseţe aparte, curgând în bătaia soarelui şi printre rocile munţilor.

4. Cascada Cailor

cascada cailor

Cascada Cailor, cu o înălţime de 100 metri, o vom găsi în staţiunea Borşa din nordul ţării, în judeţul Maramureş. Cascada se află la o altitudine de 1300 de metri.

5. Cascada Capra

cascada capra

Dacă aţi ajuns vreodată pe Transfăgărăşan, sigur aţi trecut şi pe lângă cascada Capra. Se găseşte între Cabana Capra şi Lacul Bâlea şi are o înălţime de 35 metri.

6. Cascada Vânturătoarea

cascada vanturatoarea

Cascada Vânturătoarea se află în judeţul Caraş-Severin şi are o înălţime de aproximativ 50 de metri.

7. Cascadele Beuşniţei

Cascadele Beusnitei

Cascadele Beuşniţei fac parte din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, iar cel mai înalt fir are în jur de 15 metri. Cascadele Beuşniţei reprezintă un fenomen unic, un adevărat monument al naturii şi un obiectiv de însemnată valoare turistică, geologică şi peisagistică.

8. Cascada Lolaia

cascada lolaia

Cascada Lolaia se află în Parcul Naţional Retezat, fiind un afluent al Jiului. Se află la o altitudine de 1500 de metri.

9. Cascada Valul Miresei

cascada valul miresei

Cascada Valul Miresei se află în comuna Răchitele, la vreo 65 de km de Cluj-Napoca, şi curge la baza muntelui Vlădeasa. În jurul originii acestei cascade se învârt mai multe legende, destul de tragice: o mireasă s-ar fi aruncat în gol aici în ziua nunţii sale, valul ei rămânând agăţat de partea de sus a cascadei. Oamenii au plans-o mult pe fată, iar lacrimile lor au format această apă curgătoare. Este o cascadă înaltă, măsurând aproximativ 50 m, ascunsă într-o vegetaţie sălbatică.

Sursa: one.ro