De ce să joci board games?

board-games-1

Nu doar copiii ar trebui să joace board games. Dacă pentru cei mici aceste jocuri le oferă posibilitatea de a învăţa diverse lucruri, pentru adulţi, board games oferă alte beneficii, demne de luat în consideraţie atunci când cauţi un hobby nou sau vrei să faci ceva inedit împreună cu prietenii.

În funcţie de preferinţele tale sau ale grupului din care faci parte, suntem siguri că există câte un board game pentru fiecare dintre voi. Haideţi să vedem totuşi, de ce să jucam board games.

Socializare

Unul dintre principalele beneficii ale board game-urilor îl reprezintă modalitatea de joc a acestora. În afară de câteva mici excepţii, board game-urile se joacă în două sau mai multe persoane. O seara tipică de jocuri se desfăşoară în 4-5 (poate chiar 6 persoane) cu multă voie bună, amuzament şi orice mai vreţi voi. Prin intermediul acestor jocuri se întăresc relaţiile dintre prieteni sau se fac altele noi, de fiecare dată când o persoană nouă apare în grup.

Pe langă jocul din faţa voastră, puteţi purta discuţii despre ce-aţi mai făcut în ultima perioadă, despre ce planuri de viitor aveţi sau ce mai vreţi să discutaţi. În ziua de astăzi, când fiecare dintre noi are un program atât de ocupat, o seară de socializare la board games devine un eveniment aşteptat cu entuziasm de fiecare dintre noi.

Distracţie

După cum spuneam, fiecare grup de prieteni este diferit – unii preferă jocurile mai complicate, alţii pe cele mai simple sau pe cele care au legătură cu filmele preferate. Indiferent de ce board game o să aveţi în faţă, distracţia este asigurată. Fie că vă amuzaţi jucând un Activity sau vă luptaţi cu zombies, există câte un board game pentru fiecare dintre voi. Puteţi juca împreună pentru a atinge un scop comun, vă puteţi duela unul cu altul pe tabla de joc sau vă puteţi întrece în cursa pentru dezvoltarea unui imperiu. Orice joc aţi alege, fiecare dintre voi se va simţi bine în compania prietenilor săi.

Ticket-to-Ride-Board-Game

Relaxare

Atunci când jucăm board games la nivel casual, avem posibilitatea de a ne relaxa după o zi sau săptămână stresantă. Un studiu făcut de RealNetworks Inc, arată că:

  • 64% dintre respondenţi afirmau că joaca board games pentru relaxare şi distracţie.
  • 54% dintre ei au spus că este o modalitate excelentă de a scăpa de stres.
  • 75% au spus că board games oferă beneficii educaţionale atunci când sunt jucate împreuna cu copii.

Ce e mai frumos decât o seară împreună cu prietenii în care ne putem relaxa după o perioadă stresantă? Sunt câteva ore în care nu trebuie să ne gândim la taskurile de la locul de muncă sau examenele pe care le avem la facultate.

Există desigur şi alte beneficii pe care board game-urile le oferî, în special legate de sănatatea noastră. De exemplu, atunci când jucam board game, dansăm sau cântăm la un instrument, riscul de demenţă scade deoarece ne punem creierul la treabă într-un mod relaxant dar eficient.

Fie că vrei să-ţi stimulezi creierul sau vrei să scapi de stres şi să te relaxezi după ce ai trecut printr-o perioadă stresantă, un board game împreună cu prietenii este soluţia potrivită.

Sursa: lexshop.ro