Mituri despre înşelat

mituri inselat

Nu toţi înşelăm, dar cei mai mulţi dintre noi suntem cel puţin tentaţi să o facem. Conform unui studiu apărut recent, aproape un sfert dintre bărbaţii căsătoriţi şi 13 % dintre femei au avut măcar o relaţie extraconjugală.

Înşelatul nu e legat doar de sex. Dr. Scott Haltzman consideră că înşelatul poate avea loc la nivel emoţional, fără a exista nici un contact sexual. Prietenia devine infidelitate emoţională atunci când există intimitate emoţională sau tensiune sexuală.

Motivele pentru înşelat se regăsesc, deseori, în problemele din căsnicie. Printre acestea ar fi nevoia bărbatului de a fi încurajat de o altă femeie în afara de nevastă sau nevoia femeii de a primi mai multă atenţie decât cea pe care o primeşte acasă.

Nu înşelăm numai cu oameni mai tineri sau mai arătoşi. Specialiştii au arătat că înşelatul se referă la lipsuri din căsnicie şi nu au o legătură necesară cu fizicul sau vârsta amanţilor.

Dacă ai înşelat o dată, nu înseamnă că vei înşela de fiecare dată. Studiile au arătat că cei mai mulţi dintre cei care au fost prinşi înşelând şi s-au împăcat cu soţia, nu au mai înşelat a doua oară. Cei care îşi închipuie că o noapte pasională cu altcineva decât soţul sau soţia nu înseamnă înşelat, greşesc în mod fundamental. Nu există nici o diferenţă între o noapte şi o aventură de mai lungă durată.

De multe ori cei care înşală vor să fie prinşi. E un mod de a atrage atenţia că ceva nu merge în căsnicie, un strigăt de disperare.

Sursa: debarbati.ro