5 legende urbane care ar putea deveni filme horror

legend horror

Majoritatea dintre noi întâlnesc legende urbane online în fiecare zi.

“Facebook îmi va trimite un milion de dolari pentru postarea asta.”

“Nu aruncaţi cu orez la nuntă, omoară păsările.”

“Ştiai că Walt Disney a avut capul criogenat?”

Toate acestea sunt complet neadevărate. Dar în fiecare zi apar noi şi noi legende, unele mai reale, iar altele nu. Aveţi mai jos 5 dintre cele mai înspăimântătoare legende, care, surprinzător, nu au fost încă transformate în filme de groază.

5. Povestea PĂIANJENILOR DE SUB PIELE

spider

Mitul: O femeie s-a întors din vacanţă cu o umflătură ciudată pe obraz. Într-o seară, umflătura s-a spart, după care sute de pui de păianjeni au ieşit la suprafaţă. În unele versiuni ale acestui mit, păianjenii au continuat să îi mănânce faţa.

Filmul: O companie de petrol din Amazon ajunge într-o zonă de pădure de unde vrea să extragă petrol. După o noapte în care tribul de sălbatici care se afla pe acel teren este evacuat, un shaman se întoarce la locul excavării şi dă drumul unui păianjen într-unul din corturi, iar acesta muşcă o femeie care dormea. Acesteia i se face rău şi decide să se întoarcă acasă. Prea obosită să consulte un doctor în noaptea respectivă, ea se duce direct acasă şi se culcă. Se trezeşte noaptea cu o durere puternică în zona muşcăturii. Se uită în oglindă şi vede cum acea umflătură, care se mărise, ajunge să se spargă. Sute de păianjeni veninoşi ies de acolo omorând-o. Păianjenii continuă să se înmulţească şi coboară etaj cu etaj clădirea, omorând tot ce le stă în cale. Un grup de oameni luptă pentru supravieţuire în timp ce păianjenii continuă să îi atace. Între timp, guvernul sigilează clădirea, iar aceasta intră în carantină.

Un fel de Arachnophobia amestecat cu Die Hard.

4. Povestea ŢIPĂTULUI PE CARE NU L-A AUZIT NIMENI

scream

Mitul: În săptămâna examenelor pentru facultate, mulţi colegi suferă de ceea ce se numeşte “midnight scream” sau “ţipătul de la miezul nopţii”. Această bucată de poveste este reală, nu doar un mit. Aceste ţipete sunt văzute ca o descătuşare pentru a mai întlătura din stresul examenelor. Toată lumea stă în faţa geamurilor de cămin şi urlă cât pot de tare. Într-o noapte, în timpul săptămânii examenelor, toate geamurile erau deschise şi toată lumea a început să ţipe. În dimineaţa următoare, o fată se întoarce în camera ei după ce fusese plecată toată noaptea şi o găseşte pe colega ei ucisă. Se pare că ucigaşul s-a folosit ţipetele de la miezul nopţii pentru a ca victima lui să se facă neauzită.

Filmul: S-ar fi putut realiza prin anii ’90 cu Neve Campbell în rol principal. Un ucigaş în serie se foloseşte de ţipetele de la miezul nopţii pentru a nu se face auzit, ucigând câte un student pe noapte în timpul săptămânii de examen. Toată lumea din campus devine suspectă în timp ce micuţul orăşel este cuprins de panică. Poate fi un elev care caută răzbunare sau poate doar un profesor care a luat-o razna.

3. Povestea EXPERIMENTULUI RUSESC ANTI-SOMN

russian sleep

Mitul: Un grup de oameni de ştiinţă ruşi au ţinut 5 oameni treji pentru 15 zile, folosind un stimulent pe bază de gaz experimental. După numai 5 zile, lucrurile au început să se schimbe. Subiecţii au început să se plângă la microfon în camerele proprii şi au devenit agitaţi. În ziua 9 au început să apară ţipetele şi comportamentul violent. Subiecţii au început să-şi distrugă camerele în care stăteau. Au folosit pagini din notiţele cercetătorilor pentru a le lipi de geamuri folosind propriile fecale. După ziua 12 ţipetele s-au oprit. Fără a mai putea observa prin geamuri, cercetătorii nu aveau idee ce se petrece înăuntrul încăperilor. După câteva zile de linişte, aceştia au decis să oprească experimentul şi să intre. Ce au găsit era de nedescris. Doar 3 dintre subiecţi mai erau în viaţă. Unul a murit la scurt timp în sala de operaţii. Cel de-al doilea şi-a distrus complet corzile vocale după ore în şir de ţipete. În timp ce doctorii se pregăteau să-l opereze, el le-a zâmbit şi i-a rugat să taie în continuare. Cel de-al treilea repeta continuu “Trebuie să rămân treaz”.

Filmul: Câţiva studenţi se decid să călătorească în Rusia pentru vacanţa de primăvară. Acolo se decid să caute aventură într-un vechi buncăr. La scurt timp, descoperă tuneluri abandonate şi un miros puternic. Se pierd în acele tuneluri şi nu mai găsesc calea de ieşire. La capătul unui coridor descoperă o cameră cu 5 paturi şi numai două cadavre. Undeva, în întunericul tunelurilor, celilalţi 3 subiecţi vânează în căutare de hrană.

2. Povestea CADAVRULUI BOLII CU TRANSMITERE SEXUALĂ

corpse

Mitul: O fată face sex cu iubitul. La câteva zile, încep să îi apară mâncărimi în zona genitală. Merge la doctor unde descoperă faptul că vaginul îi este infectat de viermi. Doctorul o informează că singurul mod prin care putea căpăta o asemenea infecţie era dacă a întreţinut raporturi sexuale cu o persoană care la rândul ei a făcut sex cu un cadavru. Un fapt extrem de posbil având în vedere că prietenul ei lucra la morgă.

Filmul: Contagion 3.

1. Povestea lui DREAMWEAVERGREY

Close up of unrecognizable person typing on laptop.

Mitul: Un bărbat care folosea pseudonimul “DreamWeaverGrey” deschide conversaţii online cu diferite femei. În cele din urmă, el reuşeşte să le convingă pe unele dintre ele să iasă la întâlnire cu el. Din nefericire, este doar o capcană care le va duce la o moarte dureroasă.

Filmul: Într-un depozit abandonat, DreamWeaverGrey a construit un labirint misterios şi plin de instrumente de tortură. Una câte una, păcăleşte femeile pentru le aduce în aceste camere de groază. De data aceasta şi-a ales victima nepotrivită. Stacey este o fată mai greu de ademenit care nu se lasă ucisă cu uşurinţă.

Sursa: blumhouse.com